Vanmiddag vond op de voormalige Francesco-campus de feestelijke afsluiter plaats van de eerste fietslessen voor volwassenen. Een 10-tal dames ontvingen hun fietsdiploma.

Er bestond in onze uitgestrekte regio al geruime tijd een grote nood aan fietslessen voor volwassenen. Neteland Welzijn en Zorg startte daarom in samenwerking met stad Herentals, de Fietsbieb en Moktamee in augustus met dergelijke fietslessen.

Voor dit pilootproject vonden de initiatiefnemers meteen tal van kandidaten onder de cliënten van de sociale diensten van Neteland Welzijn en Zorg.

De deelnemers kwamen wekelijks twee uren samen in het Francesco-Paviljoen. Vrijwilligers zorgden voor kinderopvang, brachten de fietsen in orde en hielpen de deelnemers hun zelfvertrouwen op de fiets en in het verkeer te vinden.

Schepen Bart Michiels: "Misschien staan er niet zoveel mensen bij stil, maar de kracht van een fiets is niet te onderschatten.

Een fiets hebben en kunnen fietsen vergroot meteen je actieradius, maakt je verplaatsingen veel vlotter én heeft een heel positief effect op je gezondheid, je sociaal netwerk én je tewerkstellingskansen.

Daarom is het fantastisch dat dit project heeft kunnen plaatsvinden. Een dikke proficiat aan de cursisten, en een heel grote dank aan al wie een fiets schonk, aan de vrijwilligers, aan Moktamee en aan de Fietsbieb.

Door hun inbreng dragen ze meteen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit én de tewerkstellingskansen van onze fietscursisten. Dat vinden we hartverwarmend."  Foto's Bart /NNieuws.